Stavanger symfoniorkester søndag 26.august

Stavanger Symfoniorkester deltar i feiringen av Valens 125årsjubileum i en stor konsert i Vår Frelsers kirke. Konsertprogrammet tar i bruk hele kirkerommet og gjenspeiler både Valens religiøsitet og hans verk. Annar Follesø er solist i Valens fiolinkonsert, mens konserten avsluttes storslått med en symfoni av Bruckner. SSO har gjort innspilling av Valens orkesterverk i en samling av tre cd-plater som ble gitt ut i forbindelse med Kulturbyåpret i 2008.

Konsert i Vår Frelsers kirke, Haugesund kl 19.00

Stavanger symfoniorkester, dir Torodd Wigum

Solist: Annar Follesø, fiolin

Alie Hamberg, orgel

Musikk av Johann Sebastian Bach, Fartein Valen og Anton Bruckner.


PROGRAM

 Velkomsttale ved leder i Fartein Valen Stiftelsen, Gunnar Johan Løvvik

«Dorisk» Toccata og fuge BWV 538;  Johann Sebastian Bach

Fartein Valen: Konsert for fiolin og orkester, op 37


 Pause


Anton Bruckner: Symfoni nr 3


 


Torodd Wiggum
har i løpet av de senere årene blitt svært etterspurt som dirigent i Norge og i utlandet. Wigum er for tiden ”husdirigent” både i Trondheim og i Stavanger Symfoniorkester. Bare i siste sesong har han debutert med Oslo Filharmoniske Orkester, Göteborg Symfoniorkester og det tyske radioorkesteret MDR Leipzig.

Annar Follesø
regnes blant Norges aller fremste musikere. Han fikk sin fiolinutdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og Indiana University i Bloomington, USA. Han har vakt oppsikt blant annet for sine tolkninger av Bela Bartok og Ole Bull. Hans utgivelse av Ole Bulls to fiolinkonserter ble kåret til ”Record of the year” av det britiske Griegselskapet.

Alie Hamberg
studerte orgel og piano ved Stedelijk Conservatorium i Zwolle, Nederland; i 1988 tok hun diplomeksamen orgel.  I 2004/2005 tok hun etterutdanning i utøvende pianospill i Amsterdam. Hun har jevnlig hatt solokonserter som organist, m.a. i Nederland (Haarlem Bavokirken), Edinburgh og nylig i Warsawa.