Søndag 18.09

Valestrand kirke kl 11.00
Musikkgudstjeneste
Sokneprest Arild Steinsland
Fartein Valen-Sendstad, preken
Musikalske krefter fra festivalen deltar

Valenheimen kl 13.00
Stipendutdeling og kirkekaffe
Ole Henrik Moe, Kari Rønnekleiv

Ole Henrik Moe tildeles Valen-stipendet for 2011. Minikonsert. Og som vanlig avsluttes det hele med kaffe og hjembakt. En velsmakende og uhøytidelig sammenkomst. Vertsskap er Fartein Valen-Sendstad og Sølvi Vinnes som vil orientere litt om skattene.

Kulturkirken Skåre kl 18.00
Avslutningskonsert
Harald Hårfagre Kammerorkester,
Lars-Erik ter Jung, dirigent
Nils Henrik Asheim, guide

Komponist Nils Henrik Asheim tar oss med på en reise i og fra det musikalske landskap som både inspirerte og var utgangspunktet for Fartein Valens komponistgjerning, og til komponister som fant sine egne veier med Valens musikk i bagasjen.

Billettpris kr 200/100/50


Fra 1981-94 var Lars-Erik ter Jung 1. konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester, og på 90 tallet gjestet han flere Skandinaviske ensembler og orkestre som konsertmester og spillende kunstnerisk leder. Og med denne relevante erfaringen i bakhånd begynte han i 1998 å studere direksjon med Jorma Panula i Finland og George Hurst i England. Siden har han blitt mer og mer involvert i arbeidet som dirigent, og dette er nå hans viktigste arbeidsfelt. I løpet av de siste sesongene har han hatt flere produksjoner med KORK som har vært kringkastet i ulike sammenhenger. Dirigentoppgaver i Norge, hvor han har arbeidet med solister som Arve Tellefsen og Martin Fröst, inkluderer også produksjoner med Kristiansand Kammerorkester, Telemark Kammerorkester og en rekke produksjoner med Forsvarets fem musikkorps inkludert Forsvarets Stabsmusikkorps, som han har dirigert jevnlig de siste årene, samt orkesterprosjekt ved Norges Musikkhøgskole.


Nils Henrik Asheim (1960) er en komponist som kombinerer sitt arbeid med et virke som utøver, og samarbeider jevnlig med andre kunstnere i prosjekter hvor romlige og teatrale elementer er integrert. Asheim begynte som elev av komponisten Olav Anton Thommessen og hadde en tidlig komponistdebut som 15-åring. I 1978 ble han tildelt EBUs Rostrum-pris for verket Ensemblemusikk for 5, og etter dette utdannet han seg som organist og komponist ved Norges Musikkhøgskole og Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam.Nils Henrik Asheim har skrevet en rekke kammerverk som Vannspeil, Navigo, Chase, Nicht og Broken Line, og orkesterverk, blant andre Speil, Turba, Wind Songs og Grader av hvitt. Han har også bak seg større sakrale verk. Siden 1991 har Asheim bodd i Stavanger, hvor han har spilt en aktiv rolle som komponist, utøver og administrator, blant annet som den sentrale drivkraften bak opprettelsen av det alternative kultursenteret Tou Scene.