Valenheimen

Valenheimen er på Øvre Valo i Valevåg. Den ligger på ei variert naturtomt med herlige glimt av for eksempel skipsleia og den mektige Siggjo.

Sigrid Valen skriver: Mine foreldre, misjonærene Arne og Dorthea Valen, ville at huset skulle være åpent og by på mye varme. Etter Fartein Valens død i 1952 og utover på femti- og seksti-tallet var hun bekymret for om visjonene ville bli realisert. I dag står huset omtrent slik Arne og Dorthea ønsket, og som Sigrid så det for seg da hun laget sitt framtidskart over rommene og bruken av huset. Valenheimen er på Øvre Valo i Valevåg. Den ligger på ei variert naturtomt med herlige glimt av for eksempel skipsleia og den mektige Siggjo. Rundt påsketider er haugen der flaggstanga står, dekket av et teppe med krokus-blomster.

Like ved ser du det gamle hønsehuset i ny utgave. Valen-huset er stort med mange rom og skattkamre.Det rommer mye musikkhistorie, misjonshistorie og kunsthistorie. Det er særlig verdt å nevne alle maleriene signert av Agnes Hiorth, en nær venn over mange år til Fartein. I tillegg er det mange spennende mindre kister rundt om i huset. Noen av dem ble brukt på reisene til og fra Madagaskar i perioden 1874-1894. Dørene er åpne og dere inviteres inn til å se bakover og framover – og høre husets mangfoldige musikk.

 

Valenheimen er åpen for omvising etter avtale. Ring Fartein Valen-Sendstad 41519924