Konsert i Sveio kyrkje

 

Søndag 2.september kl 19.00

Kolbein Haga, orgel; Wibeke Wetaas, sopran; Tor Johan Bøen, fiolin; Einar Henning Smebye, klaver

Johann Sebastian Bach:
Chaconne, d-moll, BWV 1004D –fiolin

Fartein Valen:
Preludium, op. 33 -orgel

Fartein Valen:
Ave Maria, op. 4 – -sopran og orgel

Fartein Valen:
Sonate, op. 3 -klavér og fiolin

Fartein Valen:
Pastorale, op. 34 -orgel

Fartein Valen:
Preludium og fuga, op. 28 -klavér

Johann Sebastian Bach:
To sanger fra Geistliche Lieder – sopran og orgel
«Bist du bei mir» og «Komm süßer Tot»

Johann Sebastian Bach:
Fuga i e, BWV 548B -orgel


Etter utdanning som organist og kantor ved Norges musikkhøgskole i Oslo (Bjørn F. Boysen), og Det kgl. danske musikkonservatorium i København (Finn Viderø):
Debut som orgelsolist i København og Oslo høsten 1976.
Han har vært organist og kantor i Den norske kirke i 25 år, og arbeider innen dette området som fri kunstner, som konsulent og som gjesteforeleser  innen kirkemusikk og orgelbygg, Kolbein Haga er førsteamanuensis orgel- og kirkemusikk og har vært medansvarlig for kirkemusikerutdanningen ved Universitetet i Stavanger / Musikkonservatoriet fra 1980-2000.
Videre har han arbeidet som prosjektleder for kirkemusikk og rekruttering i KA Kirkelige arbeidsgiver og interesseorganisasjon, sentralt i Den norske kirke.
Kolbein Haga har gitt konserter og gjort radio- og plateinnspillinger i Norden, Baltikum, Sveits, Holland, Storbritannia  og Tyskland. Dette har bl. a. resultert i tre CD-er med Bach.
Han er leder for Norsk orgelfestival, etablert 1990. (www.orgelfestival.no)


 

Wibeke er født og oppvokst i Stavanger. Våren 2011 avla hun sin avsluttende Mastereksamen i utøvende klassisk sang/opera ved Universitetet i Stavanger hvor hun hadde professor Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Wibeke har sin Bachelorgrad fra Griegakademiet v/Universitetet i Bergen og NTNU Intstitutt for musikk i Trondheim. Her sang hun med Hilde Haraldsen Sveen og Kåre Bjørkøy. Som lyrisk sopran har Wibeke et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk musikk og opera. Hun hadde sin debutkonsert i Roma i regi av Accademia Filarmonica Romana sommeren 2011. De siste årene har hun sunget flere operaroller på scener i Norge. Høsten 2010 sang hun rollen som Frasquita i Oslo Operafestivals oppsetning av Bizets Carmen. Den samme rollen skal hun også synge i september 2011, da i regi av Drammen Operakor. I mars 2011 spilte hun tittelrollen i Monterverdis opera Poppeas Kroning ved Universitetet i Stavanger. I 2008 spilte hun rollen som Dido i Høgskolen i Bergens 50års jubileumsoppsetning av Dido og Aeneas. Av andre roller kan også nevnes Budbringeren og hoffdame 1 i Menottis Chip and his dog og La Badessa i Sour Angelica. Hun har også medvirket i Den Nye Operas oppsetninger av Den Flygende Hollender og Tosca. Ellers har hun hatt flere konsertoppdrag med bl.a Bachs Juleoratorium og Dvorak Messe i D-dur og har flere ganger vært utøver under konsertserien «Sommer i Bjergsted» i Stavanger Konserthus. Sommeren 2011 opptrer hun med den nystartede gruppen Trio Operamania, som presenterer barneoperaen Den Magiske Hatten. Wibeke er for tiden ansatt som sanger i Stavanger Symfoni Orkesters nystartede profesjonelle kammer kor, SSO Kammenkor.


Tor Johan Bøen har en temmelig unik posisjon i norsk musikkliv med sin kombinasjon av fiolinistisk skolering på høyt nivå og musikologisk autoritet innenfor bestemte deler av strykerepertoaret. Allerede som 13-åring vant han Ungdommens Fiolinmesterskap og som 17-åring fant han sin plass i Det Norske Kammer-orkester. Etter å ha fullført Hovedfagsstudiet ved Norges Musikkhøgskole, fulgte studieår i USA. Først hos Camilla Wicks ved Louisiana State University og San Francisco Conservatory of Music- hvor han også fikk sin Master of Music grad, deretter hos Sergiu Luca ved Rice University i Houston, Texas. Her tok han Doktorgraden i 2005. Tor Johan Bøen har gjort seg bemerket gjennom sin fremføring av musikk fra barokken til det 20 århundre på originalinstrumenter- ikke minst gjennom sitt ensemble Fragaria Vesca- likesåvel som han benytter moderne fiolin når han sitter som konsertmester i forskjellige europeiske orkestre. Hans dyptpløyende forskningsarbeid over Geirr Tveitt og Eugène Ysaÿes musikk, har resultert i innspillinger og omfattende radioprogrammer. Han har gjort CD-innspillinger for Simax Classics og Euridice.


Einar Henning Smebye er født i 1950. Etter studier med Nicolai Dirdal og Hildegunn Reuter hadde han en sensasjonell debut som 17-åring. Videre studier med Bruno Seidlhofer i Wien og Germaine Mounier i Paris la grunnlaget for en omfattende karriere med konserter i mange europeiske land, Asia og Amerika. Han har gjort en rekke plateinnspillinger som solist og kammermusiker og har vektlagt samtidsmusikk som en intergrert del av sitt reportoar. Han ble valgt til Årets utøver av Norsk komponistforening i 1997 og fikk Fartein Valen-prisen for 2006. Han er professor ved Norges musikkhøgskole.