Festivalen 2013

Haugesundsregionen som Sveio er en del av, ligger strategisk godt til midt mellom Bergen og Stavanger. Haugesund lufthavn har både nasjonale og internasjonale destinasjoner. Byen har god overnattingskapasitet og mange gode spisesteder. For orientering om hva regionen har å by på, gå inn på www.visithaugesund.no.

Fartein Valen-festivalen er en nasjonal festival med målsetting om å formidle inntrykk av både komponisten og kulturmennesket Fartein Valen. Et viktig utgangspunkt for festivalarbeidet er komponistens hjem i Valevåg. Dette huset er eid av ekteparet Fartein Valen-Sendstad og Sølvi Vinnes, og rommer mange skatter det er viktig å presentere for publikum. Fartein Valen-stiftelsen er en privat stiftelse som er den nasjonale overbygningen for arbeidet. Stiftelsen samarbeider med familien etter komponisten og Sveio og Haugesund kommuner. Arenaene for festivalen ligger både i Sveio og Haugesund og har som en viktig kunstnerisk målsetting å nå ut til et stort publikum. Vi arbeider bevisst for å oppnå størst mulig relevans i det samfunnet vi er en del av.

Festivalhelgen er i år mellom torsdag 19.september-mandag 23.september i tillegg til flere satelittkonserter gjennom året.