Valen-seminar

Haugesund Billedgalleri
Valen-seminar fredag 25.april kl 10.00

Bill kr 100

 

‘Konstruktive misforståelser: Om Beethoven i Valens verker’

thomas_mollerArnulf Christian Mattes er forsker ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Som musikkhistoriker er han særlig interessert i den musikalske modernismens komposisjons- og framføringspraksis. Han er for tiden tilknyttet NFR-prosjektet «Fartein Valen – Atonal nybrottsmann og modernistisk tradisjonsbærer – en kritisk-analytisk, historisk og edisjonsfilologisk studie.”

 

Etter foredraget spiller Einar Henning Smebye, klaver og Tor Johan Bøen, fiolin, Fartein Valens Sonate for klaver og fiolin, op 3.


 

Pause der Billedgalleriets kafé er åpen


Haugesund Billedgalleri

fredag 25.april kl 12.00

«Fra Wagners ånd til Valens hånd. Om kildene til Fartein Valens Ave Maria op. 4”

arnulf_mattesThomas Erma Møller er PhD-stipendiat på Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er utdannet med bachelor- og mastergrad i musikkvitenskap fra samme institusjon, samt praktisk-pedagogisk utdanning fra Norges musikkhøgskole. Tidligere har han blant annet jobbet med Jean Sibelius’ orkesterverker og med fransk og tysk orkestrering på 1800-tallet. Målet med PhD-prosjektet er å fremstille kritisk-vitenskapelige edisjoner av notematerialet til sentrale orkesterverk av Fartein Valen, samt å oppnå en mer inngående forståelse av Valens stil gjennom grundige musikalske analyser av utvalgte verker.

 

Etter foredraget fremfører Einar Henning Smebye, klaver, og Njål Sparbo, Bassbaryton, «Ave Maria», op 4 av Fartein Valen.