Et ungdommelig møte med Mozarts Requiem

Musikklinjekoret til Skeisvang videregående, Orkesteret 1B1 og solistene Ole Morten Velde, Kari Dahl Nielsen, Isabel Espelid og Trond Gudevang er utøvere i dette utrolig flotte verket av Wolfgang Amadeus Mozart.

_DSC1093-Bearbeitet

Skeisvang vgs sitt musikklinjekor har fått på plass et veldig flott samarbeid
med det mest spennede orkesteret i Norge akkurat nå; 1B1. Vi har akkurat lagt bak oss 3 fantastiske oppsetninger av oratoriet Messias, med kjemperesultat med høy wow-faktor.

https://vimeo.com/83718198

 

226677_670033093047762_445395412_n

Er det mulig å få tenåringer til å synge store klassiske verk slik? Ja, det er mulig bl.a. gjennom det utrolige resultatet professor Jan Bjøranger har fått gjennom sitt arbeid med unge talenter koblet med profesjonelle orkestermusikere. Sjekk ut www.1B1.no

 _DSC1054

Musikklinjekoret ved Skeisvang videregående skole, Orkesteret 1B1 v/ Jan Bjøranger, dir. Ive Buch Romme og Jostein Myklebust.

Solister: Isabel Espelid, Kari Dahl Nielsen, Ole Morten Velde og Trond Gudevold

Nå er vi i gang med et enda større verk; Mozart Requiem, et av de flotteste verk som noen gang er skrevet for kor, solister og orkester. Vil vi kunne klare å levere de samme resultatene? Dere kan være med å hjelpe oss til å utvikle dette videre. Denne gangen har vi i tillegg til koret fra Skeisvang, fått med oss 3 tidligere elever som solister; Isabel Espelid, Kari Dahl Nielsen og Ole Morten Velde.


 

Requiem i D moll, K.626 (1791)

Vår Frelsers kirke, Haugesund, søndag 27.april kl 19.00

“Lørdag kan du tro jeg var paa en deilig kirkekoncert. Det var Mozarts Requiem,

hans dødsmesse. (…) Lige paa dødsleiet arbeidede han paa det, men

fik det ikke færdigt, senere blev det fuldført af en af hans elever. (…) Du kan

tro det virkede overvældende paa mig at høre dette verk. (…)” Fartein Valen