Wolfgaaang!!!

Lørdag 18.april vises "Wolfgaaang!!!" i Haugesunds Billedgalleri kl 14.30. Sjur Hjeltnes og Tor Jaran Apold er utøvere. Dette er en barne/ungdom/familieforestilling. Velkommen!

I tillegg til skuespill på høyde med det beste i utlandet og hjerteskjærende vakker musikk loves det også ydmykende innslag av sang og ballett… Sjur Hjeltnes spiller den spedbygde og kortvokste (!) femogethalvt år gamle Wolfgang Amadeus Mozart, og Tor Jaran Apold den lett stressede (…og tissetrengte…) faren og fiolinisten Leopold Mozart som nærmer seg smeltepunktet når sønnen skal debutere for erkebispen av Salzburg. Wolfgang er jo tross alt allerede snart seks år gammel, sannelig på tide at han får seg noe fast… Familieforestilling for folk i alle aldre, en samproduksjon mellom Festspillene i Bergen og Hordaland Fylkeskommune. Regi: Tore Nysæther.  Varighet: ca 45 minutter.

TJApold5

Sjur Hjeltnes : piano Sjur er pianist og humorist frå Voss.  Frå dei ytterste skjær til kongens slott har Sjur kome med sine underfundige betraktningar frå pianokrakken. Som kapellmester har han spelt på scenar over heile landet og ilag med komikarar som Anne Marit Jacobsen, Christine Hope, Ina Breivik og mange fleire. I 2003-2010 samarbeida han med Nordic Tenors, og dei vann komiprisen ilag i 2006. Tor Jaran Apold : fiolin Bergenseren og fiolinisten Tor Jaran Apold er en av hjernene bak den kritikerroste tangogruppen Combo Tango. Han har vært med på en lang rekke konserter, TV- opptredener og innspillinger med kjente artister som Jan Eggum, Odd Børretzen, Britt-Synnøve Johansen, Susanne Sundfør og Kaizers Orchestra. På Den Nationale Scene og andre teaterscener har han bidratt på nærmere 20 større oppsetninger, bl.a. som Ole Bull i Ole Bull og følgesvennen med Frode Rasmussen, Seasons in the Sun, Jan Eggums Absolutt tilstede, Baal, Emil i Lønneberget, Les Miserables, Hans og Grete, Peder Påske og som spellemannen selv i Spelemann på taket. I fjor høst var han med på å innvie Nye Stavanger Konserthus med den internasjonale forestillingen Teaterkonsert Mozart. I år vil han turnere California, Tilburg, Helsinki, Paris og ikke minst Queen Elisabeth Hall i London med Wardruna. Han spiller på en Cuypers-fiolin anno 1760.

TJApold4 TJApold3 TJApold2 TJApold1 SHjeltnes1 Hjeltnes2 Hjeltnes og Apold Apold9 Apold8 Apold7 Apold6 Apold og Hjeltnes Publikum2 Publikum1 TJApold5