Virtuos og heroisk

Den første konserten i høst er kalt "Virtuos og heroisk" Velkommen i Valestrand kulturkyrkje, midt i Valens landskap

 

Sveinung Bjelland, pianist sveinungbjelland@gmail.com

Sveinung Bjelland, pianist sveinungbjelland@gmail.com

Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant våre klassiske pianister. Han har blitt beskrevet som en musiker som har en sjelden evne til å ikle seg musikken han spiller og at lytteren finner seg behagelig fastholdt i hans grep.

Han har allerede en rekke vellykkede innspillinger bak seg, både som solist og kammermusiker. Ikke minst hans siste innspilling (Scarlatti og Mendelssohn, Simax) er blitt mottatt med begeistring.

Han har vært solist med alle våre største orkestre under profilerte gjestedirigenter, og han har rukket å gjeste en rekke konsertserier og festivaler i diverse europeiske land, hvor han har markert seg like sterkt i solistrollen som i kammermusikken.

Sveinung Bjelland er også en velsett festivalartist ellers i Norden og på Kontinentet, ikke minst ved Festspillene i Bergen, som han har gjestet en rekke ganger.

Sveinung Bjelland underviser ved Norges Musikkhøgskole og ved Universitetet i Agder, hvor han fra juli 2014 er ansatt som professor i klaver.


DSC_6101f-2 kopiLaurens Weinhold (1994) er en av Norges beste fiolinister i sin generasjon. Han har vunnet 1.priser i mange konkurranser og har fått en rekke legater, utmerkelser og internasjonale stipender. Weinhold avsluttet sine Bachelorstudier allerede som 19 åring, med summa cum laude (Diplomprüfung mit Auszeichnung) ved Universität für Musik und darstellende Künst i Wien og er nå inne i siste fase av sitt mastergradstudium med Anton Sorokow, konsertmester i Wiener Symfonikerne.

Weinhold har opptrådd ved flere internasjonale festivaler, blant annet i ICMF, Summit

Music Festival, Casalmaggiore Festival, NYCMF, Fartein Valen-festivalen, Mozarteum Salzburg, Fjord Cadenza, Klara Festival og Norsk Orgelfestival, i de to sistnevnte i samarbeid med NRK og Radio Klara.

Han har i de siste årene vært solist med flere orkester i inn-og utland. Weinhold er en erfaren kammermusikkmusiker og har spilt sammen med ledende musikere fra hele Europa. Ved siden av sin klassiske virksomhet, fordyper han seg også i norsk og skotsk folkemusikk


1415198302969Milan Rabrenovic ble født i Beograd, Serbia, Han tok eksamen ved Musikkhøgskolen i Beograd under professor Nevena Popovic. Milan har bodd i Norge siden 2004 da han fullførte sin  Master ved Universitetet i  Stavanger hos Håkon Austbø. Han er nå ansatt ved Universitetet i Stavanger som assisterende professor i pianoakkompagnement

For tiden fokuserer Milan på reportoar for fiolin og klaver. Han har nå konserter med Beethoven sonater for fiolin og piano rundt omkring i Norge, Serbia og Tsjekkia; han spiller komplette verk for fiolin og klaver av F. Schubert;  J. Brahms, R. Schumann; og W. A. Mozart . Milan har spilt i Serbia, Norge, Tsjekkia, Italia Tyskland og Frankrike.

Milan Rabrenovic har vunnet mange priser både nasjonalt og internasjonalt. 

Som solist har  Milan spilt med mange av de ledende europeiske orkestrene.