SKO og Guro Kleven Hagen

KONSERT I VALESTRAND KULTURKYRKJE, LØRDAG 19.NOVEMBER KL 18

KONSERT I STORD KYRKJE SØNDAG 20.NOVEMBER KL 16

Sunnhordland kammerorkester, dir Lars Erik ter Jung
Solist: Guro Klven Hagen, fiolin

Peter Warlock: Capriolsuite

J.S. Bach: Fiolinkonsert i a-moll
Solist: Guro Kleven Hagen

Sergei Prokofiev: Gavotte

Ole Olsen: Solefaldssang

Bela Bartok: Rumenske Folkedanser

J.S. Bach: Solopartita
Guro Kleven Hagen

Antonio Vivaldi: Vinteren
Solist: Guro Kleven Hagen

Arr Fartein Valen-festivalens satellittkonsertar


Foto: Kyrre Lien

Foto: Kyrre Lien


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars-Erik ter Jung har bak seg en omfattende karriere som fiolinist, men er nå aktiv som
dirigent på heltid. Han har dirigert en rekke symfoniske produksjoner, bl.a. nylig Oslo Filharmoniske Orkesters julekonserter, med stor suksess. Ni år på rad har han dirigert de store, helaftens ballettene med Tromsø symfoniorkester, og i ei årrekke ulike kammerorkesterproduksjoner, med bl. a. Det Norske Kammerorkester, Svenska Kammerorkestern og ikke minst Telemark Kammerorkester, der han er kunstnerisk leder. Sistnevnte har under ter Jungs ledelse inntatt en markant posisjon i norsk  musikkliv,  bl.a. som bestiller og tolker av ny musikk og med fire CD’er på markedet. TKO starter nå et omfattende samarbeid med Musikkakademiet i Lodz i Polen, som innebærer sju store prosjekt i de to landene ut 2015.
Gjennom sin tilknyting til operaen i Kristiansund, har ter Jung bl.a. dirigert Puccinis «Madame Butterfly» og Donizettis «Lucia di Lammermoor», og han var i en periode kunstnerisk leder for både Kristiansund Sinfonietta og Kristiansund Symfoniorkester. ter Jung har en rekke CD utgivinger bak seg både som fiolinist og dirigent, og fikk i 2013 Spelemannsprisen innen samtidsmusikk med ensemblet Asamisimasa. Han har vært Sunnhordland Kammerorkester sin dirigent siden 1998.


 

_OJB6412HI_980_150_100

 

 

 

 

 

Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes nylige innspilling av Prokofieffs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramophone Magazine i august 2014.

Guro har vært solist med orkestre i Tyskland, Russland, Østerrike, Danmark, Sverige, Polen, Estland, Israel, Jordan og Norge, og arbeidet med dirigenter som Christian Vasques, Christian Arming, Cornelius Meister, Ari Rasilainen, Perry So, Jaime Martín, Eivind Aadland og Ole Kristian Ruud. Som kammermusiker har hun spilt med blant annet Leif Ove Andsnes, Maxim Rysanov, Andreas Brantelid, Shlomo Mintz, Itamar Golan og Ida Haendel. Hun har også tatt del i flere store musikkfestivaler, som Verbier Festival i Sveits og Festspillene i Bergen.

Guro har vunnet priser i flere internasjonale konkurranser. I 2010 fikk hun 2. pris i “Eurovision Young Musician” i Wien, en konkurranse direktesendt på TV over store deler av Europa, og samme år ble hun tildelt “EMCY Prize for Music” i den internasjonale Menuhin-konkurransen. Da hun var 14 år ble hun kåret til “Årets musiker” under Ungdommens musikkmesterskap og som femtenåring fikk hun “Prinz-von-Hessen-Preis” i Kronberg i Tyskland. I tillegg ble hun i 2010 tildelt “Den norske solistpris”, i 2013 fikk hun Statoils talentstipend innen klassisk musikk og i 2014 mottok hun Arve Tellefsens musikkpris.

For tiden studerer Guro på “Hochschule für Musik Hanns Eisler” i Berlin, etter å ha gått flere år på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo med Stephan Barratt-Due og Alf Richard Kraggerud som lærere.

Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.