Musikalsk byvandring

Vår Frelsers kirkeLørdag 26.april legger vi opp til en musikalsk byvandring i festivalbyen Haugesund. I følge yr.no er været på vår side! Fra en mektig åpning i Vår Frelsers kirke med musikk av Valen og Bach, via utekonsert med Oslo kammerakademi i Byparkens Pavillion, deretter Valen-kafe i billedgalleriet med ilagt Trio av Valen, fremført av Einar Henning Smebye, Tor Johan Bøen og Aurelienne Brauner. Inkludert i billettprisen serveres fiskesuppe fra Lothes mat- og vinhus!
Festivalvandringen fortsetter deretter til Kulturkirken Skåre. Hansakvartettens eminente tolkning av Valen har vi dokumentert på CD-en fra 2013. Benytt denne anledningen til å høre dem i våre egne trivelige og vakre omgivelser! I tillegg til å synge Goethe-sangene av Valen, fremfører Hilde Haraldsen Sveen også tre sanger av Johannes Brahms. Sist, men ikke minst, får vi høre Beethovens fantastiske strykekvartett nr 16 i F-dur, op 135. Hans siste komplette verk før han døde. Hovedsaken i denne konserten blir vektlegging av Valen og Beethoven – en spennende sammenstilling!
Etter å ha opplevd Hansakvartetten og Hilde Haraldsen Sveen, vandrer vi tilbake til Haugesund Billedgalleri! Og her vil Valen og Brahms vektlegges i første del av konserten. I pausen for konserten er det mulig å kjøpe seg forfriskninger. Deretter fremfører Njål Sparbo og Hilde Haraldsen Sveen akkompagnert av det fantastiske ensemblet Oslo Kammerakademi, arier og duetter fra Tryllefløyten og Figaros bryllup av W.A.Mozart.
Dette blir en fantastisk dag!