Kjøp billetter til åpningskonserten 24.april!

Vi legger nå billetter til åpningskonserten ut for salg. Utøverne Iver Kleive, Knut Reiersrud og Povl Dissing hadde en uforglemmelig konsert under Fartein Valen-festivalen i 2006. Nå er de tilbake med sitt nyeste prosjekt og det er grunn til å se frem til dette!

IVER KLEIVE-POVL DISSING- KNUT REIERSRUD

Åpningskonsert Fartein Valen-festivalen

Torsdag 24.april kl 19.00 i Vår Frelsers kirke

Bill kr 290 eller Festivalpass Tlf 52744545 Festivitetens billettkontor

«Mer original trio enn Povl Dissing, Iver Kleive og Knut Reiersrud

finner du knapt i kirke eller torg»,

Vårt Land

 

images

”SOM DEN GYLDNE SOL”

Kaskader av orgelklang mot katedralens kalkede hvelv, en groovy bluesgitar som forsterkes så den fyller det store kirkerommet, og en stemme som iblant legato og iblant støtvis, som en refleks av det danske språk, med kraft og ynde formidler gamle salmetekster, – dette er ingrediensene som blandes på det nye albumet “Som den Gyldne Sol”.

Siden ”Blå koral” i 1991, har Iver Kleive og Knut Reiersrud hatt Odenses store katedral, St. Knuds Kirke som innspillingslokale for en serie CD-produksjoner.  Den mektige akustikken og det fantastiske Marcussen-orgelet er de to viktigste grunnene til dette. På flere av platene har også Povl Dissing tatt del.

Hele repertoaret tilhører “hit-paraden” fra den norske salmeboka. Av Kingos salmer hører vi ”Sorrig og glæde de vandre til hobe”, ”Far verden, farvel” og tittelsporet ”Som den gyldne sol frembryder”. Brorson er representert med ”Den store hvide flok at se”, ”Jeg ser dig søde lam at staae” og ”Mit hjerte altid vanker”. Grundtvig-salmene på plata er ”Krist stod op af døde”, ”Hil dig frelser og forsoner” og ”Kærlighed er lysets kilde”, mens Ingemans bidrag er de kjente julesalmene ”Glade jul”, ”Deilig er jorden” og ”I østen stiger solen op”.

images-6