Festivalfolder 2014

Programfolderen 2014 er klar! Programmet ligger ute på hjemmesiden vår, både satelittkonsertene og festivalhelgen kan du nå lese om her på nettet.

 

Velkommen til Festivalhelgen 24-27.april og konsertene ellers i året!  Åpningskonserten torsdag med Kleive, Reiersrud og Dissing i programmet «Som den gyldne sol»,  er det mange som gleder seg til. Fredag er vi så heldige å få besøk fra Universitetet i Oslo med to foredrag, Arnulf Mattes og Thomas Møller er begge to knyttet til det store Valen-prosjektet som nå pågår. De holder sine foredrag fredag formiddag på Haugesund Billedgalleri. Om ettermiddagen er det flere arrangement vi ber dere studere nøye enten på hjemmesiden vår eller ved å laste ned programfolderen. Her blir det noe for enhver smak!

Det er mange høydepunkter i programmet.. Her vil vi nevne at om lørdagen innbyr vi til en musikalsk byvandring (Vår Frelsers kirke kl 12.00 «Valen og Bach», Pavillionen i Byparken kl 13.15 med Oslo kammerakademi, Valen-kafé kl 14.00 i Haugesund Billedgalleri, «Valen og Beethoven» i Kulturkirken Skåre kl 15.30 og til slutt «Mozart fra operahuset» kl 17.30 i Haugesund Billedgalleri)  med sentrum i konserten kl 15.30 i Kulturkirken Skåre. Her settes Valen sammen med Beethoven. Utøvere her er Hansakvartetten og Hilde Haraldsen Sveen.

Last ned folderenher

IMG_7216

Kulturkirken Skåre

Valen og Beethoven

Lørdag 26.april kl 15.30

Hansakvartetten;
Åsta Jørgensen 1.fiolin; Améline Chauvette-Groulx 2.fiolin
Helga Steen, bratsj; Walter Heim, cello
Hilde Haraldsen Sveen, sopran

Bill kr 200 eller Festivalpass

Skåre kirke

PROGRAM

Johann Sebastian Bach
Fra «Die Kunst der Fuge»

Johannes Brahms
Fra «Ophelia»-sangene

Fartein Valen:
Goethe-sangene op 6 arr av Leif Halvorsen

Fartein Valen
Strykekvartett nr 2, op 13

Ludvig van Beethoven:
Strykekvartett nr 16 F-dur, op 135

1 Allegretto 2 Vivace 3 Lento assai, cantante e tranquillo
4 “Der schwer gefaßte Entschluß (The difficult decision).” Grave, ma non troppo tratto (Muss es sein?/Must it be?) – Allegro (Es muss sein!/It must be!) – Grave, ma non troppo tratto – Allegro


 

Søndag er det utfluktsdag til Valestrand kyrkje og Fartein Valens hjem Valenheimen. Dette er et viktig høydepunkt under festivalen. Men det er og viktig å trekke frem avslutningskonserten søndag kveld med Musikklinjekoret fra Skeisvang videregående skole som sammen med orkesteret 1B1 og spennende solister fremfører Mozarts store Requiem K 626.

Fra 30.mai til 23.november arrangeres i tillegg satelittkonserter. Dere finner en oversikt i folderen. De er blant annet med å hylle grunnlovsjubileet 1. og 2.juni i Haugesund Rådhus. Forestillingen heter

TRANSPARENS OG MENNESKEVERD

Bystyresalen%20bilde%201
 
Et prosjekt om menneskets plass i demokratiet.  Enkeltmenneskers historier og refleksjoner presentert i maktens korridorer – Haugesund Rådhus.
 
Hovedansvarlig: Haugesund Teater.  Regi: Amalie Nilssen.  Basert på et initiativ av Bernhard Østebø. Urframføring av Magnar Åms stykke Transparens og menneskverd framført av aktører fra Haugesund teater, Kitchen Orchestra, Munorensemblet, Harald Hårfagre kammerorkester og Kompani Haugesund

 

Det er et ønske fra oss at dere som kommer til festivalen vil synes at det er vanskelig å velge bort noe!

Vi ønsker hjertelig velkommen til konserter og arrangement i 2014!
Hilsen Ole Jørgen Furdal
Leder for Fartein Valen-festivalen