Fartein Valen-festivalen 19-23.9 2013

Fartein Valen-festivalen 2013 er i tidsrommet torsdag 19.september til mandag 23.september. Programdetaljene legges ut fredag 15.mars.

Fartein Valen-festivalen arrangeres i Haugesund og Sveio. Haugesundsregionen ligger midt mellom Bergen og Stavanger og er dermed strategisk plassert midt mellom de to største byene på vestlandet. I nord grenser vi til Sunnhordland og inngangen til Hardanger, i sør knyttes vi til Stavanger, Jæren og Ryfylke. Dermed ligger vi svært godt til for store naturopplevelser! I Sveio kan man komme helt ut til havkanten ved å besøke Ryvarden kulturfyr, eller man kan nyte vakker natur mens man sykler på småveiene i kommunen eller spiller golf på Sveio Golfpark. Haugesundsregionen har et meget godt kulturtilbud der Fartein Valen-festivalen spiller en sentral rolle. Komponisten Fartein Valen er kanskje den mest grensesprengende og nyskapende komponisten landet vårt har fostret. Festivalen inviterer til store konsertopplevelser. Både nasjonale og internasjonale gjester kan reise med fly eller buss for å komme hit. Haugesund Lufthavn har flere daglige avganger til inn- og utland. Kystbussen, Haukeliekspressen og hurtigbåt knytter oss til de store sentraene.Med buss tar det omtrent 2,5 time til Bergen i nord og til Stavanger i sør.

Les mer om regionen på http://www.visithaugesund.no

Detaljene i programmet for Fartein Valen-festivalen legges ut på nettsidene våre 1.mars. Festivalens mål er å gjøre Fartein Valens (1887-1952) liv og musikk bedre kjent.

Festivalen gir en unik anledning til å lytte og oppleve Valens musikk midt i det landskapet han bodde og arbeidet i.

 

Billetter kan kjøpes på Festivitetens Billettkontor 52744545 eller på nettadressen

http://www.festiviteten.no/index.php?sideID=387&ledd1=274