Christian Ihle Hadland

Fredag 17.april i Vår Frelsers kirke kl 18, spiller Christian Ihle Hadland blant annet Fartein Valens klaversonate nr 2. Verket er det viktigste klaververket skrevet av en norsk komponist i første halvdel av 1900-tallet. Dette blir en stor begivenhet - benytt anledningen til å oppleve denne fantastiske musikeren!

Christian Ihle Hadland er en av Norges fremste pianister, og etter sin debutkonsert på Den Norske Opera i 2008 ble han hyllet av pressen og omtalt som «en unik musiker hvis spill fortjener å bli hørt på alle verdens konsertscener».

Christian Ihle Hadland ble født i Stavanger i 1983 og begynte å spille piano som åtteåring. I en alder av elleve ble han tatt opp som student ved Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 ble han elev av professor Jiri Hlinka ved Barrat Dues Musikkinstitutt i Oslo.
Christian gjorde sin Norgesdebut med Kringkastingsorkesteret som 15-åring, og har siden spilt med alle ledende orkestre i Norge. Han har ved flere anledninger vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og han har gjestet Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholm Kungliga Filharmonikerna, Danmarks Radio Symfoniorkester, NDR Hannover, Helsinki Philharmonic, Det Svenske Kammerorkester og flere til. I 2011 ble han utnevnt til BBC New Generation Artist, og har siden spilt med alle BBC-orkestrene, i tillegg til å gjøre kammermusikk og solokonserter i regi av talentprogrammet. I februar 2013 høstet han gode kritikker som solist med Bergen Filharmoniske Orkester under deres Englandsturné, og senere samme år gjorde han sin debut ved The BBC Proms med Beethovens 2. pianokonsert sammen med Oslo Filharmonien og dirigent Vasily Petrenko.
Christian er en etterspurt kammermusiker, og han har gjort flere recitals og opptredener på prestisjetunge festivaler og spillesteder, så som Wigmore Hall, Risør Kammermusikkfestival, Schleswig Holstein Music Festival og Kissinger Sommer. Siden 2004 har han årlig gjestet Festspillene i Bergen både som solist og i kammermusikkgrupper, og samarbeidet med verdensberømte musikere som Janine Jansen, Henning Kraggerud, Lars Anders Tomter, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, Christian Poltera og Truls Mørk. I 2009 ble Christian utnevnt til kunstnerisk leder for Stavanger International Chamber Music Festival sammen med den svenske klarinettisten Martin Fröst. I 2013 gjorde han sin kammermusikkdebut ved The Proms i samspill med Signum Qartet i Cadogan Hall.
Christian ga ut sitt første soloalbum i april 2010 for Simax Classics. Innspillingen, bestående av verker av Chopin og Schumann i anledning komponistenes 200-årsdag, ble godt mottatt og høstet gode kritikker. I samarbeid med Henning Kraggerud har han også gjort en innspilling av Christian Sindings verker for fiolin og klaver, utgitt av Naxos. Sammen med Isa Katharina Gericke ga han i 2009 ut «Til Eva», en innspilling gjort for Simax Classics basert på sangeren Eva Nansens repertoar. I januar 2013 ble hans innspilling av Mozart pianokonserter med Oslo Filharmonien og dirigent Arvid Engegård utgitt. Innspillingen ble gjort for Simax Classics, og ble påfølgende år nominert til Spellemannprisen.