ValenTrio i Sveio kyrkje 23.08 kl 19:00

Kyrkje på jub-dagen

 

John Ehde (cello), Einar Røttingen (piano), Ricardo Odriozola (violin)

Valen Trio ble startet i 2009 og tok sitt navn etter den norske komponisten Fartein Valen. Trioen har allerede markert seg med flere konserter i Norge og Danmark med entusiastisk respons fra publikum og presse. Foruten å spille trioer av komponister som Beethoven, Tsjaikovskij og Grieg, satser Valen trio på å bestille verker av sentrale nordiske komponister (Ketil Hvoslef, Knut Vaage, Bengt Haglund) og løfte frem nordiske verk fra det 20.århundre som er lite kjent. Trioens CD-debut – som vil bli i handelen i løpet av høsten 2011 ( se www.lawo.no) –  avspeiler denne profilen og vil inneholde verker av Fartein Valen (1923), Klaus Egge (1940) og Ketil Hvoslef (2009).

Den norske og danske pressen skriver:
. … med Røttingens usvigeligt sikre og klare klaverstemme som rygrad fandt Odriozola og Ehde ind i triospillet, hvor der aldri opstod uenighet om musikkens flow eller karakter, hvor alle var der for de andre, og hvor alle var helt og fuldt til stede som de fremragende solister, de hver især er… sendte oss hjem med en oplevelse af mæthed og tilfredsstillelse.

Tore Mortensen, nordjyske stiftstidende, juli 2009

…konserten ble en flott opplevelse…presisjon, glede, overskudd og driv er betegnelser som kan passe…. En fremføring preget av pasjon og kjærlighet til musikken som spilles  
Jan L.Jacobsen, BT, januar 2010