Festivalen 2011

Fartein Valen festivalen gikk av stabelen torsdag 15 - søndag 18.september med en rekke konserter i Haugesund og Sveio. Det hele ble innledet i forkant av festivalen med WorkshopValen for 7.klassinger mandag-onsdag. Søndag var det gudstjeneste i Valestrand kirke, Kirkekaffe med stipendutdeling i Valenheimen og avslutningskonsert i Kulturkirken Skåre.

Festivalen 2011 er nå vel overstått! Vi håper alle dere som er venner av Fartein Valens musikk fikk en fin opplevelse. Høydepunktet for undertegnede var konserten med Bergen Filharmoniske orkester fredag i Festiviteten. Håvard Gimses spill i Valens klaverkonsert op 44 og Mozarts klaverkonsert nr 17 var en opplevelse. Dirigenten Andrew Manzes formidlingsevne gav oss store forventninger som ble innfridd til fulle! Programmet var også satt mesterlig sammen – slike konserter ønsker vi oss flere av! TenThing brassensemble ga Valens Preludium op 33 nytt liv i et  nytt arrangement av verket.

Festivalen hadde også gleden av å ha Ole-Henrik Moe på besøk under festivalen, komponisten var årets vinner av Fartein Valen-stipendet.

 

Spennvidden i programmet har aldri vært større, og vi håper derfor at flest mulig fikk dekket sine forventninger.

 

Nå kan vi se fram mot neste års festival, da skal vi markere 125 år siden Valens fødsel. Det blir en større markering på selve dagen 25.august 2012.