Traces of you

Søndag 12.mars blir det en konsert  i Valestrand kulturkyrkje kl 19.00. Billetter kr 300 kan kjøpes elektronisk hos Festivitetens billettkontor www.festiviteten.no eller på tlf 52744545

NYE SANGER AV KRISTIN ASBJØRNSEN

” TRACES OF YOU”

KA2

Kristin Asbjørnsen – vokal

Ablaye Cissoko – kora & vokal

Olav Torget – gitarer & vokal

 

Våren 2016 introduserte Kristin Asbjørnsen sitt nye samarbeid med den senegalesiske koraspiller Ablaye Cissoko og gitarist Olav Torget. Konserten ”Traces of you” var et bestillingsverk skrevet av Kristin Asbjørnsen for Global Oslo Music og ble fremført 12.mars på Caféteatret i Oslo med overveldende respons.

Trioen åpner et nytt landskap i Kristins mangefasetterte musikkunivers. Musikken bærer avtrykk fra både vestafrikansk musikk, visesang og kontemplativ, nordisk jazz.

Musikerne har sammen utviklet arrangementene. I en særdeles vakker og original ensemblesound veves sildrende kora, gitarer og sang i et organisk, kammermusikalsk lydlandskap. Tematisk kretser sangene rundt tap, livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser.

 

Det er duket for en unik konsertopplevelse med tre sterke utøverstemmer!


 

Kristin Asbjørnsen: Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk jazz, pop og verdensmusikk. Hennes kunstneriske virke baserer seg på hennes egen musikk. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Det musikalske uttrykket sto også i forlengelse av ”The Night Shines Like The Day” (2009) basert på hennes egne komposisjoner. Kristins to første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer) i 2006, markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. De siste årene har Kristin turnert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland med ”Kristin Asbjørnsen Ensemble”, der hun både fremfører egne komposisjoner og tolkninger av spirituals. Kristin samarbeider med den sørafrikanske acappella gruppen Ladysmith Black Mambazo – bla under Åpningskonserten til Moldejazz 2014. Kristin har i en årrekke samarbeidet med pianist Tord Gustavsen (i duo og ensembleformat), og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år aktiv i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten, der hennes låter hadde en sentral plass. Hun har en rekke CD-utgivelser og turneer i Europa og USA bak seg. Kristin har både vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin er bl.a utdannet fra jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium.

www.kristinasbjornsen.com

 


 

Ablaye Cissoko: Koraspiller Ablaye Cissoko er griot – musiker, sanger og historieforteller fra Saint Louis i Senegal. Han inkarnerer på kraftfullt vis et møte mellom Mandinka-kultur og nyere musikkuttrykk. Med sine vestafrikanske røtter, samt fordypning i jazz og klassisk musikk, er han en av de viktigste crossover stemmene fra Afrika i dag. Ablaye har en sterk lyrisk åre og formidler med en inderlig ro og dypt nærværende intensitet. Han fikk sitt første gjennombrudd med sine soloalbum” Diam” (2003) og «Le Griot Rouge» (2005). Ablaye har høstet stor internasjonal anerkjennelse og har de siste årene turnert verden rundt i ulike konstellasjoner, ikke minst i duoformat med den New York baserte tyske trompetist Volker Goetze (som har resultert i tre lovpriste album” Sira”, ”Amanké Dionti” og ”Djaliya”), men også med sitt eget orkester Corda Ba (”Mes Racines” 2013), samt i samarbeid med artister som marokkanske Majid Bekkas, Omar Pene fra Senegal, det persiske Ensemble Constantinople (med Kiya Tabassian) og blues artisten Eric Bibb fra USA.

www.ablaye-cissoko.com


Olav Torget: Kristin og Olav har utviklet et tett kammerspill gjennom mange års musikalsk samarbeid. Olav er også med i Kristin Asbjørnsen Ensemble og i Asbjørnsen/Torget Duo. Gitarspillet til Olav er i særklasse, hans uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vest-afrikanske musikktradisjoner (særlig griot-musikk fra Senegal). Olav er flittig brukt gitarist i ulike pop/jazz/verdensmusikk sammenhenger og spiller fortiden også med Diom de Kossa, Becaye Aw, Anita Skorgan, Sjur Miljeteig og Geir Lysne. Han utgav et solo-album «Suburban Jive» i 2007 til strålende omtaler og har også produsert en rekke album for ulike artister.