Engegårdkvartetten og Nils Økland

Dannet under midnattssolen i Lofoten i 2006, ble Engegårdkvartetten raskt et av de mest ettertraktede ensembler i Norge, invitert til å delta i Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival i sin første sesong. Engegårdkvartettens debut cd, utgitt i 2008, ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse av Norges mest fremtredende musikk kritiker, Kjell Hillveg. Nylig ga de ut en innspilling med kvartetter av Haydn, Nordheim og Bartók som befester deres posisjon blant våre fremste kammermusikere.

Engegårdkvartetten har konsert søndag 3 november i Valestrand kulturkyrkje

Engegårdkvartetten har konsert søndag 3 november i Valestrand kulturkyrkje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What an incredible word, from an incredible language, for an incredible group of musicians. 27. April 2013, The Vinyl Anachronist

Engegårdkvartettens tilstedeværelse er utrolig både å se og høre. Samspillet er iørefallende. De tar seg musikalske friheter, men det hele er likevel ytterst kontrollert.
15. april 2013, Adresseavisa, Yngvil Bjellaanes

Stimulating and entertaining – the Engegard Quartet from Norway played with passion and outstanding interpretative power.
16. juni 2012, Zeitschrift for Kultur og Gesellschaft, Østerrike, Silvia Thurner

Engegårdkvartetten ser frem til en utrolig spennende sesong 2013-2014. Det er vanskelig å utpeke høydepunkter, men vi ønsker å nevne Oslo Quartet Series 19. november med Beethoven op. 59 nr. 2 og George Crumbs ”Black Angels”, SoNoRo festival i Bucharest i november, en konsert 12. mars 2014 i KlangReisen på Salzburgs Mozarteum, en turné med den ungarske pianist Dénes Várjon og en turné ”Ibsen og Beethoven” med Bjørn Sundquist. Engegårdkvartetten skal regelmessig inn i studioet med Lindberg Lyd, blant annet for å spille inn Brittens 2. Kvartett, Maja Ratkjes ”A Tale of Lead and Light”, og Schuberts ”Rosamunde” kvartett. Sist men ikke minst, skal vi få et helt nytt verk av Olav Anton Thommessen for å feire 1814-2014.

Konsert Valestrand kulturkyrkje søndag 3.november kl 19.30

Bill kr 250 voksne kr 150 honnør kr 50 barn og student

PROGRAM

Nils Økland

Solostykke,

Maja S. K. Ratkje

A Tale of Lead and Light,

Igor Stravinsky

Trois Piéces for strykekvartett

Nils Økland

Improvisasjon

Sommerfugl,

Arne Nordheim

Duplex, 

(i) Energico

(ii) Fluente

(iii) Lento cantando, Energico

Johan Kvandal

Kvintett for hardingfele og strykekvartett op 50

(i) Andante

(ii) Allegro